Boerderij lessen

Boerderij lessen en schoolreizen

 

Wij zijn een gecertificeerd educatie bedrijf, aangesloten bij BoerenWijs en Boerderijeducatie Nederland.

Boerenwijs is één van de dertien landelijke regionale initiatieven op het gebied van boerderijeducatie. Boerderij “De Genders” biedt lessen aan voor basis-, voortgezet-, mbo-, hbo- en wo- onderwijs.

Een praktijkles voegt veel toe aan de theorie. Een les helpt de leerlingen bij wereldoriëntatie en besef van hun eigen wereld. Op een boerderij zijn maatschappelijke vragen over b.v. leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid dagelijkse kost. Leerlingen leren hierover na te denken en ze te bespreken. Ook helpt een boerderij bezoek bij de ontwikkeling van praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken. Elke educatie boer geeft de les aangepast op hun bedrijfssituatie en het niveau van de groep.

Kijk voor een overzicht van alle gecertificeerde educatieboerderijen op www.boerenwijs.nl en www.boerderijeducatienederland.nl

ACTIE najaar 2019

 

Basisschoolgroepen 3 t/m 8 kunnen deze boerderijles (t.w.v. 150 euro) gratis  reserveren in samenwerking met Zuivel NL!

Lesduur 2 uur

In 2020 zijn de kosten 120 euro per groep, als we sponsoren vinden die mee willen betalen, dan informeren wij u hierover op de website tijdig.

Ook kunt u een les op de boerderij smakelijk afsluiten met een pannenkoek en glas drinken voor 4 euro per persoon.